Återuppliva ett gammalt hus på landsbygden i Stockholmstrakten

Återuppliva ett gammalt hus på landsbygden i Stockholmstrakten

Stockholm har fördelen att vara en storstad med närhet till landsbygd, skärgård och storslagen natur. Du kan hitta gott om pärlor som är värda all din tid och pengar att återuppliva till sina tidigare glansdagar. Faktum är att det också är en otroligt givande upplevelse att återuppliva ett gammalt hus till ett drömhus.

Det är alltid bra att göra en lista med de viktigaste sakerna som behöver göras, se på följande exempel:

  • Bedömning av husets skick och tillstånd.
  • Stoppa och förebygga ytterligare förfall.
  • Hantera fukt- och vattenskador.
  • Kontrollera och uppgradera avlopp.
  • Inspektera tak och väggar.
  • Renovera eller byta tak.
  • Flytta in och börja inreda.

Anlita proffs med erfarenhet

Renoveringsprocessen behöver inte vara komplicerad om du är organiserad och anlitar proffs med erfarenhet. När det gäller taket är Kompetens Plåtslageri i Stockholm den utmärkta kandidaten att anlita för att ge taket ett vackert utseende. Kompetens Plåtslageri är inte vilket plåtslageri som helst, utan ett familjeägt företag med tre generationers erfarenhet av plåtslageri. Deras kompetenta plåtslagare i Stockholm garanterar att taket blir stabilt och håller länge utan oro för läckor. Du kan få mycket goda råd och tips om hur du återupplivar ditt gamla hus på bästa sätt. Till exempel ger de rådet att inte börja lappa ett föråldrat och söndrigt plåttak. Resultatet blir inte bra och kommer ganska snabbt leda till höga kostnader. För bästa kvalitet är en bättre lösning att överväga en helomläggning.

Föga förvånande är det många äldre i Stockholmstrakten som känner igen namnet på grundaren, Bo Frykman, som grundade företaget 1979. Hans namn är förknippat med positiva egenskaper som god service, kvalitet och innovation.

Läs vidare för att titta närmare på fördelarna med att återuppliva ditt gamla hus på landsbygden!

Topp 3 fördelar

1. Prisvärt – Gamla hus på landsbygden kan köpas för mycket lägre pris än ett hus i centrum. Fördelen med detta är att du kan investera mer pengar i renoveringen och takomläggningen.

2. Charm och karaktär – Inte sällan har ett gammalt hus gott om charm och karaktär. Där kan du hitta ovärderliga detaljer som gammalt träarbete, handgjorda detaljer och klassiska armaturer. Även om du renoverar så kommer du troligen vilja behålla en del av den äldre charmen.

3. Strukturen är hel – Ett äldre hus behöver oftast inte rivas då dess grundstruktur vanligtvis är stabil. Vissa saker som taket och VVS kan dock behöva uppdateras för att undvika vattenskador. Lyckligtvis har du i Stockholmstrakten tillgång till många professionella hantverkare som Kompetens Plåtslageri.

Kommentarer är stängda.
nisarg