Renovera din landsbygdsidyll

Renovera din landsbygdsidyll

Att ha ett hem på landsbygden är riktig lyx för många, oavsett om hemmet är en liten sommarstuga eller heltidsboende. Ligger du i startgroparna till att renovera ditt nyköpta hus eller om du vill fräscha upp det du redan har, kommer här lite tips på vägen.

Ta hjälp av proffsen

Är du en av dem som vill att ditt hem ska ska återspegla historien i form av till exempel allmogestil, eller ska det vara stilfullt och elegant inrett även om det ligger mitt ute bland skogar och rapsfält? Oavsett så behöver du planera renoveringen väl, inte minst utifrån om ditt hus är gammalt eller nytt. Behövs mycket arbete med grunden, rören, vattnet eller elektriciteten är ett gott råd att anlita professionell hjälp. Det är bättre att få jobbet gjort ordentligt från början än att behöva återkomma om ett år eller så om du får problem med något du struntade i nu. Även jobbet inomhus och inredningen behöver planeras väl. Fundera över vad du kan göra själv och vad du vill ta hjälp med. Ett råd för att spara tid och energi är att anlita tapetserare från Stockholm om du bor i närheten – det garanterar att jobbet blir proffsigt utfört och du kan fokusera på annat som kanske engagerar dig mer. Äldre stugor ute på landet kan, på grund av sin ålder, ibland ha ojämna väggar och golv som kan vara svåra för amatörer att renovera själva. Då kan proffshjälp vara precis det som behövs. Arbetet blir dessutom ofta snabbare utfört än om du gör det själv, vilket också kan vara mycket motiverande då det innebär att du fortare kommer kunna börja fokusera på själva inredningen.

Detaljerna skapar magin

Oavsett vilken inredningsstil du väljer kan du hitta mängder med inspiration online. Titta runt, spara bilder och utklipp och sätt samman den stil du känner att du vill ha i ditt hem. Åk runt på loppisar och gör fynd om det är en lite äldre eller retrostil du är ute efter. Som kronan på verket kan du sedan toppa inredningen med vackra kuddar, plädar, tavlor och andra inredningsdetaljer som visar just din personlighet. Huvudsaken är att du ska känna att du älskar din nyrenoverade idyll på landsbygden, och kunna njuta ordentligt när allt jobb är klart!

Kommentarer är stängda.
nisarg