Gör huset på landsbygden mer hemtrevligt

Gör huset på landsbygden mer hemtrevligt

Det finns massor med sätt att få huset på landet att kännas mer ombonat och mysigt, vilket dessutom kan bidra till att skapa den där lantliga inredningsstilen som många eftersöker.

Välj rätt mattor i hemmet

Golvet glöms ofta bort när man ska skapa en bättre inredningsstil i hemmet, ändå är golvet en mycket betydande del att ta hänsyn till för att skapa bättre mysfaktor och hemtrevnad i hemmet. Just därför är det viktigt att tänka på hur man inreder golvet och framförallt vilka mattor man väljer. Till exempel kan det vara bra att välja mattor som matchar den övriga inredningsstilen i hemmet. Oavsett om du ska skapa en helt ny inredningsstil eller bara vill fräscha upp hemmet med nya mattor, är det viktigt att utgå ifrån vilka färger och vilket tema som finns i bostaden när du ska välja mattor.

När du exempelvis ska välja en matta till ditt vardagsrum, kan du gärna välja en matta som får vardagsrummet att kännas mer komplett. Välj gärna en matta med liknande färger som väggarna och undvik färger som krockar med de andra färgerna i rummet. Om färgen på väggarna är en neutral pastellfärg, bör mattan också ha det. Ögat gillar inte skarpa kontraster eftersom det skapar en känsla av oordning. Ha gärna i åtanke att golvet ska kännas grundande och det åstadkommer man med hjälp av mörkare färger till golvet än i övriga rummet.

I ett hus på landsbygden passar faktiskt trasmattor utomordentligt bra. Om du vill få till en lantlig inredningsstil kan du därför ta hjälp av just trasmattor för att skapa den lantliga inredningsstilen på ett enkelt sätt.

Rätt belysning är viktigt

En annan viktig faktor att ta hänsyn till för att skapa hemtrevnad är belysningen. För att skapa den där lantliga och mysiga stämningen i hemmet är det viktigt att använda rätt sorts belysning, framförallt punktbelysning och lampor med varmt ljus. Undvik att bara ha taklampor då det bidrar till att skapa en kall och lite otrevlig känsla i hemmet. I ett hem på landsbygden gör sig exempelvis fotogenlampor väldigt bra. Att tända en värmande fotogenlampa som både lyser upp och ger lite värme bidrar väldigt mycket till en hemtrevlig och mysig stämning oavsett årstid. Dessutom är det inte ovanligt att drabbas av strömavbrott ute på landet och då kan fotogenlampor bli en tacksam tillgång i hemmet. Stearinljus och värmeljus bidrar också till mysfaktorn och att ställa några ljusstakar på köksbordet samt hänga upp väggljusstakar på väggarna gör mycket för hemtrevnaden. Precis som med fotogenlampor, hjälper brinnande ljus till att ta bort fukten i hemmet och ger därför ett skönare inomhusklimat under regniga dagar.

Kommentarer är stängda.
nisarg