Flytta till lantliga Gästrikland

Flytta till lantliga Gästrikland

Kanske tyckte du att du flyttade ut till landet redan när flyttlasset gick från Stockholm till Gävle. Inget kunde vara mer fel, eller mer rätt: vill du flytta ut på den gästrikländska landsbygden på riktigt behöver du inte söka dig särskilt långt från Gävles stadskärna. Här har du alla möjligheter att behålla närheten till affärer och tågstation samtidigt som du lever ut 20-talets nya gröna vågen-dröm ordentligt.

När det är dags att planera den praktiska flytten gör du klokt i att leta upp en bra flyttfirma i gävle som kan hjälpa dig med både packning, tunga lyft och själva transporten. Att anlita en professionell flyttfirma är bra för dig som vill spara tid och energi. Framför allt är det ett sätt att behålla den roliga känslan av nystart även vid ankomsten till ditt nya hem. Att sova den första natten i det nya sovrummet när du är helt utmattad efter dagens kämpiga flytt kan lätt göra negativt avtryck i hela din känsla kring den nya livssituationen. Bättre att vara pigg och pirrig nog att sitta uppe länge i köket eller pilla med roliga inredningsdetaljer som gardiner och kuddar.

Allt fler flyttar till landet

Att flytta ut på landet är inte något du är ensam om. Från Stockholms innerstad pågår en veritabel flykt, där barnfamiljer som överväldigats av de senaste årens ökade levnadskostnader tar chansen till ett lugnare vardagsliv och flyttar till grönare trakter.

För dig som har valt att slå dig ned i Gästrikland är detta goda nyheter, då det innebär att Stockholms attraktiva arbetsmarknad nu blir allt vanare distansarbetande anställda. Som Gävle-bo, även utanför city, vet du att du vid behov är inne i Stockholm på bara någon timmes pendling med snabbtåget.

Du har med andra ord dragit en riktig vinstlott, eftersom Stockholmarnas utflytt till mer närliggande lantställen som Eskilstuna eller Gnesta pressat upp huspriserna även där. I Gästrikland bor du för en billig peng, samtidigt som du behåller närheten till storstadens arbetstillfällen och lönenivåer.

Gröna vågor genom tiderna

Att samhället nu står inför en grön våg av ett mer naturnära ideal är ingen engångsföreteelse. Framför allt är det inte första gången det händer. Den gröna våg de flesta känner till är nog 70-talets hippiedrömmar om självförsörjning och kollektivboenden i skogen, men den var inte heller på något sätt banbrytande. Sveriges första gröna våg brukar placeras mellan 1780-1820, då svenskarna inspirerades av romantiska ideal. Den andra gröna vågen ägde rum 1890-1920. Du som flyttar ut på landet är alltså en del av en riktigt anrik svensk tradition.

Kommentarer är stängda.
nisarg