Flytta ut på landet

Flytta ut på landet

Många drömmer om det men få vågar ta steget. Hur fungerar det egentligen för den som vill flytta ut på landsbygden; finns det service och förutsättningar att få ett någorlunda bekvämt liv även om man bosätter sig långt från stadens puls och kvällsöppna affärer?

Konsten att prioritera

Lusten att komma bort från staden och kanske skaffa ett hus kan komma när som helst under livet. Kanske när barnen är små, då är det skönt att komma bort från avgaser och storstadsstress. Men å andra sidan kanske det är just när barnen är små som man behöver närhet till service och vård. Hur ska man prioritera egentligen? Det finns nog inget bestämt svar på den frågan, utan var och en måste välja vad som är viktigast. Den som bosätter sig långt utanför exempelvis Halmstad kan ha härlig vardagsmiljö men lite längre till akut tandvård när det någon enstaka gång behövs. Här måste var och en försöka prioritera vad som väger tyngst. Kommer alla de där dagarna med havet och naturen inpå knuten och ökad livskvalitet vara viktigt om priset är en längre resa om du behöver akut tandvård i Halmstad eller vid andra akuta händelser? Går det att vara utan mjölk en söndag och den lokala landsbygdsbutiken inte har öppet? Hur gör man då? Fungerar livet rent praktiskt?

Anpassning och planering

För de som vågar försöka går det oftast förvånansvärt bra. Det handlar om att anpassa sin livsstil lite där det går och naturligtvis också om att planera. Finns det bara en liten butik inom räckhåll är det viktigt att handla där för att hålla butiken vid liv, men det kan också vara både praktiskt och prisvärt att storhandla rejält då och då när tillfälle ges. En viss flexibilitet vad gäller måltiderna är också bra att ha så det inte känns som en katastrof om någon ingrediens är slut. Uppfinn i stället en variant på den rätt du först tänkte laga. Så har många goda maträtter skapats genom tiderna. Och om du bara kommer ihåg att sköta tänderna noga så behöver du kanske inte ens akut tandvård utan kan planera in årliga rutinbesök i Halmstad när det passar dig i stället.

Kommentarer är stängda.
nisarg