Flytta ut på landsbygden

Flytta ut på landsbygden

Många drömmer om ett liv i staden med blinkande neonljus och citypuls medan andra drömmer om lugn och ro, en badsjö och vindens sus i träden. Att flytta ut på landsbygden ger både fördelar och nackdelar, precis som med allt annat, men det är vad du känner att du vill satsa på som räknas. Här ska vi gå igenom några bra anledningar till varför du borde flytta ut på landsbygden istället för att bo i stan.

Köpa hus på landet

En anledning till att flytta ut på landet är alla spännande hus du kan hitta. Bortglömda brandstationer, nedlagda lantaffärer och skolor, avstyckade gårdar eller varför inte en tom avstyckad tomt att bygga ditt eget drömhus på? Husen är oftast mycket billigare på landet än i stan och en rejäl villa eller ett hus kan kosta lika mycket som en liten lägenhet inne i city. Det blir fler kvadratmeter boyta på landet än i stan per krona räknat. Ska du köpa hus på landet är det bra att titta över renoveringsfällorna som du kan hamna i med äldre hus, särskilt de som stått tomma ett tag. Titta noga och förbered dig på att det kommer att kosta mer än du tror att renovera upp ett gammalt ruckel. Givetvis finns det äldre fina hus också, det är bara att leta.

Naturen runt knuten

Om du flyttar ut på landet kommer du att ha betydligt mindre skrik och skrän omkring dig, mindre trafikbuller och inga vägtullar. Du kan till och med se himlen och stjärnorna på nätterna. Din trädgård är betydligt större än trädgården till en villa i stan och du behöver inte tävla med grannarna om nyaste bilen, dyraste robotgräsklipparen eller den största poolen. På landet gör du som du vill.

Ska du bo på landet och har en bra bit till närmsta stad eller större by kan du dessutom ha diverse roliga fordon och mackapärer. En traktor eller en fyrhjuling är bra hjälpmedel på landet, och kan dessutom behövas för att underhålla vägarna, både gällande skrapning av grusvägar och allmän snöröjning på gårdar och småvägar vintertid. Ska du ut och röja snö kan det vara en bra idé att ha en snökedja på varje hjul så att du håller dig kvar på vägen. Att handla snökedjor från Kellfri online på nätet är väldigt smidigt, och du slipper dessutom köra en extra runda in till stan för att handla. Snökedjor är användbara i skogen och i kraftig lera också, så det är inte bara vintertid de kan behövas.

Eftersom du har naturen runt knuten finns det också stadsmänniskor runt knuten eller nere vid sjön, och vare sig man bor på landet eller i stan är det klokt att sätta sig in i vad allemansrätten innebär, särskilt i närheten av tomtmark.

Få lugn och ro

En rejäl anledning till att hamna på landet är att storstaden kan vara kvävande och väldigt stressande för många. Att bo på landet kan ge ett klart bättre psykiskt mående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nisarg