Klarar man sig utan bil på landsbygden?

Klarar man sig utan bil på landsbygden?

Att bo på landsbygden kan vara riktigt trevligt. Man kan skaffa sig lite höns, getter eller andra djur. Dessutom kan det vara härligt att bara kunna njuta av lugnet ett tag, men hur är det egentligen om man inte har en egen bil?

Skaffa en bil till flytten

Om man vill låna eller köpa en begagnad bil inför flytten kan det vara klokt att fundera lite över bilvalet. Det kan vara bra att välja en fyrhjulsdriven variant om man vet att vägarna tenderar att bli dåliga. Ska man flytta på vintern är bilvalet än viktigare. Just till flytten kan en bil vara väldigt bra att ha, men hur är det sedan att bo på landet om man inte har kvar bilen?

Bo på landet utan bil

Om man inte har en egen bil men trots det vill bo ute på landsbygden kan man behöva samåka med någon. Ett annat alternativ är att kontakta kollektivtrafiken för att se hur de kör på den aktuella platsen. Ibland kan man använda så kallad närtrafik om man inte bor alltför långt från närmaste by. Då krävs det dock att man bokar sin skjuts senast dagen innan man vill åka.

Fördelar med att ha en bil

Det finns flera fördelar med att ha en egen bil att åka runt i. För det första slipper man lita på att andra kan eller vill köra. För det andra kan man snabbt ta sig dit man vill om en olycka eller något annat skulle ske. En egen bil innebär också en enorm frihetskänsla. Man behöver inte sitta låst på en viss plats om man hellre vill åka till stranden på sommaren till exempel.

Kommentarer är stängda.
nisarg